Goede voorbeelden doen volgen

Goede voorbeelden doen volgen

Column mei 2019

In onze maandelijkse column presenteren wij regelmatig vergezichten. We laten zien welke kansen, om nieuwe natuur te realiseren, voor het oprapen liggen. En we geven gratis ideeën weg, met als doel om potentiële initiatiefnemers te stimuleren ook in actie te komen.
Natuurontwikkeling stopt echter niet bij het bedenken van een goed plan. Dan begint het pas! Om te kunnen spreken van een succesvol project moet het ook worden uitgevoerd.

Elke maand worden ergens in de provincie wel vijf tot zes, soms meer, natuurambities ook daadwerkelijk gerealiseerd. Wij geven op onze website regelmatig een bloemlezing van interessante, afgeronde natuurprojecten. Interessant omdat ze bijzonder zijn, maar ook interessant omdat ze redelijk eenvoudig ook op andere plekken in Brabant uitvoerbaar zijn en dus om die reden als inspiratie kunnen dienen voor andere organisaties en ondernemers.

In alle gevallen dragen de voorbeelden die wij via de Inspiratiepagina van Groen Ontwikkelfonds Brabant delen bij aan het realiseren van dat ene grote, gezamenlijke doel: het tot stand brengen van een robuust, aaneengesloten natuurnetwerk in Brabant.

En ook al gaat het soms om een paar hectares, elke actie die er op gericht is om nieuwe natuur in onze provincie te realiseren is er een. Samen maken al die kleine, maar fijne voorbeelden een groot resultaat.

Wij blijven in de komende maanden regelmatig nieuwe inspirerende voorbeelden aan onze website toevoegen.

In de hoop en de verwachting dat wij daarmee potentiële initiatiefnemers, maar ook u, de lezers van deze column en onze nieuwsbrief, in beweging brengen. Want beweging is en blijft noodzakelijk om dat ene grote, gezamenlijke doel ook écht te realiseren.

Mary Fiers
directeur Groen Ontwikkelfonds Brabant

MFiers@brabant.nl