Koolstofvastlegging op landbouwgrond

Landbouwgrond is bij uitstek geschikt voor het opvangen van CO2. Groen Ontwikkelfonds Brabant en ZLTO willen de vastlegging ervan in grond -ook wel: carbon farming– stimuleren door het ‘koolstofboeren’ in combinatie met Ondernemend Natuurnetwerk financieel aantrekkelijk(er) te maken.

 Bij carbon farming wordt via natuurlijke, biologische processen zoveel mogelijk CO2 uit de lucht gehaald en in de bodem als koolstof vastgelegd. Dankzij de samenwerking van Groen Ontwikkelfonds Brabant en ZLTO worden vanaf nu boeren, die plannen hebben voor het Ondernemend Natuurnetwerk én op deze manier willen investeren in klimaat, biodiversiteit en landschap,extra beloond voor de inspanningen die zij doen om CO2 uit de lucht te halen.

Initiatiefnemers met plannen voor Ondernemend Natuurnetwerk kunnen ook aan de slag met carbon farming. Het mes snijdt dan aan twee kanten.
Bij Groen Ontwikkelfonds kunnen zij een subsidie voor Ondernemend Natuurnetwerk Brabant aanvragen. ZLTO gaat zich inspannen om de agrarische ondernemers, die besluiten mee te doen aan carbon farming, in contact te brengen met partijen die hun CO2-uitstoot vrijwillig en liefst lokaal willen compenseren en voor wie vastlegging van koolstof een interessante optie. Op die manier krijgen de deelnemende agrariërs betaald voor de koolstof die ze vastleggen.

Benieuwd wat het voor jou kan betekenen?Neem contact op met Tijmen Hoogendijk (ZLTO). Hij is bereikbaar op 06-21212445 of via tijmen.hoogendijk@zlto.nl

Bekijk voor meer informatie en de voorwaarden ook de
flyer Carbon Farming