Weg met de spiegeltjes en de kraaltjes

Steeds meer bedrijven stellen zich de vraag hoe zij van meer betekenis kunnen zijn voor hun klanten, hun medewerkers én hun omgeving. Ze grijpen minder vaak naar de obligate ‘spiegeltjes en kraaltjes’ of de zoveelste fles wijn als zij aan het einde van het jaar de prettige samenwerking willen onderstrepen, maar gaan toenemend op zoek naar relevante alternatieven voor hun eindejaarsgeschenken. Bijvoorbeeld naar projecten die een bijdrage leveren aan maatschappelijk relevante opgaven.

Een goed voorbeeld is het Valkenswaardse metaalbedrijf MCB. Onlangs schonk MCB een bedrag van € 10.000 voor de aanleg van het eerste Brabantse Burgerbos. Of beter gezegd: zij deden dat namens hun relaties. MCB had namelijk eind 2021 aan hun klanten en leveranciers gevraagd een keuze te maken uit drie ‘groene doelen’. De relaties van MCB kozen in meerderheid voor een donatie aan het Brabantse Burgerbos.

En dus mocht ik enkele weken geleden in Loon op Zand, aan de rand van het perceel waar het eerste Brabantse Burgerbos wordt aangelegd, een mooie cheque in ontvangst nemen. Dankbaar uiteraard, omdat deze gulle gift ons weer een stapje dichter bij de realisatie van het robuuste en aaneengesloten natuurnetwerk in Brabant brengt. Maar ik was ook blij om te zien hoe een sterk in Brabant geworteld bedrijf, via deze sympathieke actie, bijdraagt aan meer bossen in Brabant. Dat het eerste burgerbos niet in de buurt van hun bedrijf komt is misschien wel jammer, maar voor MCB geen reden om daarom af te zien van de donatie.

Ik hoop dat meer Brabantse bedrijven het (eindejaars)voorbeeld van MCB gaan volgen. Hoe fijn is om met jouw klanten en medewerkers de wereld een beetje mooier te maken…
Ben je ondernemer of werk je bij een organisatie in Brabant die ook graag een bijdrage wil leveren aan meer nieuwe bossen in Brabant, neem dan contact met ons op. Wij denken graag mee. Samen maken we meer bossen in Brabant!

Mary Fiers
directeur Groen Ontwikkelfonds Brabant
mfiers@brabant.nl