Voor wie en waar?

Voor alle ondernemers
Ondernemend Natuurnetwerk Brabant was in eerste instantie bedacht als combinatie van landbouw en natuur.
Inmiddels zijn ook andere verdienmodellen ontwikkeld, waarbij natuurrealisatie is verbonden aan bijvoorbeeld landgoedontwikkeling, wonen, recreëren, opwekking van energie en klimaatadaptatie.
Het interessante van deze combinaties is dat ze op verschillende manieren worden gefinancierd en dat ze extra kansen bieden voor uiteenlopende natuurtypes of hydrologie. Voor de combinatie van landbouw en natuur zijn bijvoorbeeld vaak drogere omstandigheden nodig dan bijvoorbeeld voor de combinatie met zonne-energie.

Op veel plekken in Brabant
In het Natuurnetwerk Brabant, maar onder voorwaarden ook op percelen die direct aansluiten op het huidige Natuurnetwerk Brabant. Nadat uw plannen zijn goedgekeurd worden deze percelen begrensd in het Natuurnetwerk.
Kijk op de kaart welke percelen in aanmerking komen voor een bijdrage van Groen Ontwikkelfonds Brabant

Veranderingen per 15 december 2022
Vanaf 15 december 2022 is voorlopig alleen nog subsidie beschikbaar voor het rijksdeel van het Natuurnetwerk Brabant (NNB) en de Ecologische Verbindingszones. Het subsidieplafond voor het provinciale deel van het NNB is vooralsnog op 0 euro gezet.

Ook kan Groen Ontwikkelfonds Brabant per 15 december 2022 geen beschikkingen meer buiten de begrenzing van het NNB afgeven. Nieuwe natuur realiseren buiten het NNB blijft (in beperkte mate) mogelijk, maar daarover beslist Gedeputeerde Staten. Nadat uw plannen zijn goedgekeurd worden de betrokken  percelen begrensd in het Natuurnetwerk.

Heeft u een goed idee voor realisatie van natuur, ook buiten het rijksdeel van het Natuurnetwerk,  neem dan altijd contact op met de Werkeenheid Natuurnetwerk . Samen bekijken we welke mogelijkheden er zijn om uw plannen te realiseren.