Jaarplan 2024

Kansen voor natuurmakers in roerige tijden

 

Dit jaar vieren we ons 10-jarig jubileum. Een decennium waarin heel veel natuurmakers hebben bijgedragen aan de realisatie van nieuwe natuur in Brabant. Ook het Ondernemend Natuurnetwerk, dat landbouw en natuur combineert, heeft bijgedragen aan een rijk en divers natuurnetwerk.

De kracht van de Brabantse aanpak? Samenwerking! Samen met natuurorganisaties, overheden, burgers, boeren, ondernemers en iedereen met een hart voor natuur creëren we iets prachtigs.

2024 brengt opnieuw uitdagingen met zich mee: de stikstofcrisis, verdroging, waterkwaliteit en politieke veranderingen. Het zijn onzekere tijden voor natuurmakers en de organisaties die hen ondersteunen. Maar laat je hierdoor niet ontmoedigen! Jouw ideeën en initiatieven voor nieuwe natuur zijn bij ons altijd welkom. Dat blijft in 2024 onveranderd.

Geïnspireerd door prof. dr. ing. Geert Teisman, omarmen we de complexiteit en werken we samen met ‘grenswerkers’. Zij zijn de brug tussen verschillende organisaties en beleidsdomeinen, cruciaal voor onze missie in het landelijk gebied. Samen gaan we op zoek naar creatieve oplossingen en ’tussenruimtes’ in een steeds complexere wereld. Ons doel? Het Natuurnetwerk Brabant voltooien.

Heb je vragen of wil je meer weten na het lezen van ons jaarplan 2024? Stuur dan een berichtje naar info@groenontwikkelfondsbrabant.nl.

Samen maken we het verschil!

Lees ons jaarplan 2024.

Onze eerdere jaarplannen: